Sari la conținut

Diabet Zaharat Târgu Mureș

 

Diabetul este cea mai frecventă boală metabolică la nivel mondial, iar în absenţa tratamentului apar treptat şi se agravează complicaţii care pot afecta semnificativ speranţa de viaţă. Diabetologia se ocupă de tulburările homeostaziei zahărului, respectiv de prevenirea şi tratarea diabetului zaharat, precum şi de complicaţiile acestei boli.

Diabetul proliferează într-un ritm accelerat din cauza felului nostru de viaţă, caracterizat prin stres, alimentaţie neraţională, sedentarism.  Deşi în prezent boala încă nu poate fi vindecată, prin menţinerea glicemiei la un nivel corespunzător poate fi prevenită afectarea mai gravă a organelor, motiv pentru care este extrem de important diagnosticul timpuriu al bolii.

Când să ne consultăm cu un medic diabetolog?

Vă recomandăm să veniţi la cabinetul nostru de specialitate în primul rând dacă faceţi parte din grupa de risc peste medie, din cauza unor factori care predispun la apariţia diabetului. Dintre aceşti factori de risc amintim: antecedente în familie, legate de tulburări ale metabolismului glucidelor, hipertensiune pe o perioadă mai îndelungată, valori peste normal ale nivelului de grăsime în sânge (hiperlipidemie), respectiv ale acidului uric, boala arterială coronariană sau obezitate. La femei cresc şansele de apariţie a diabetului dacă în timpul sarcinii a avut diabet gestaţional.

Adresaţi-vă medicului specialist şi în cazul în care de mai multă vreme observaţi la Dvs. simptomele de mai jos: tulburări de vedere, cantitate crescută de urină, senzaţie de sete permanentă, pierderea greutăţii în pofida poftei de mâncare crescute, vindecarea cu întârziere a rănilor, afecţiuni gingivale, uscăciunea gurii, mâncărimi urmate adesea de erupţii, oboseală şi apatie prelungită, infecţii fungice repetate.

Se recomandă screening anual după vârsta de 45 ani!

Programaţi-vă la un consult diabetologic, on-line, prin telefon sau personal la recepţia Policlinicii Carit San Medical.

 
 
Preț:
Consult Diabet      

Carit San Medical
locul unde sănătatea dvs.
este prioritatea nr. 1!

Strada Mihai Viteazul 42, Târgu Mureș, Romania

Telefon