Skip to content

Diabetológia

 

A cukorbetegség a világ leggyakoribb anyagcsere-betegsége, és kezelés hiányában a fokozatosan megjelenő és egyre súlyosabbá váló szövődmények miatt akár jelentősen is romolhatnak az életkilátásaink. A diabetológia a cukorháztartás zavaraival, illetve a cukorbetegség megelőzésével, kezelésével, valamint szövődményeivel foglalkozik.

A betegség rohamosan terjed a mai stresszes, ésszerűtlen táplálkozású, mozgásszegény életmódunk miatt. A vércukor megfelelő szinten tartásával megelőzhetőek a betegség következtében megjelenő súlyosabb szervi károsodások, ezért nagyon fontos a betegség korai diagnosztizálása.

Milyen esetekben kell a Carit San Medical diabetológusához fordulni? Szakrendelésünk felkeresését elsősorban azoknak ajánljuk, akik a cukorbetegség kialakulására hajlamosító tényezők miatt az átlagosnál magasabb kockázati csoportba tartoznak. Ezen kockázatnövelő tényezők közé tartozik, ha a családban korábban már több esetben is jelentkeztek a szénhidrát-anyagcsere zavarai, ha a kelleténél hosszabb ideje magasabb a vérnyomásunk, magasabbak a vérzsírszint-, illetve a húgysavszint-értékeink, koszorúér-betegségben szenvedünk, vagy ha egyszerűen csak túlzottan elhíztunk. Nőként nagyobb eséllyel alakulhat ki cukorbetegség, ha a várandósság alatt terhességi cukorbetegség lépett fel.

Szakorvoshoz ajánlott fordulni akkor is, ha hosszabb ideje az alábbi tüneteket észleli magán: Látászavarok,megnövekedett vizeletmennyiség,állandó szomjúságérzet,fokozott étvágy ellenére bekövetkező súlycsökkenés,elhúzódó sebgyógyulás,ínybetegségek gyakori előfordulása,szájszárazság,viszkető és ezt követően gyakran kisebesedő bőrfelszín,fáradékonyság és tartós levertség,visszatérő gombás fertőzések

Szűrővizsgálat minden 45 év feletti személynek évente javallott!

 
 
 
Árlista:
Konzultáció                      

Carit San Medical
a hely, ahol az ön egészsége a legfontosabb!

Mihai Viteazul utca 42, Marosvásárhely, Románia

Telefon