Cum putem scăpa de alergie?

Cum putem scăpa de alergie?

Deşi alergia este considerată  o boală a civilizaţiei, conform ştiinţelor medicale din zilele noastre, pentru acesta trebuie să te naşti cu o predispoziţie genetică. Dar există şi o veste bună: unele alergii pot fi vindecate cu imunoterapie specială, astfel, de exemplu puteţi scăpa definitiv de pruritul nasului şi al ochilor cauzate de febra fânului.

Sezonul ţine din primăvară până toamna târziu

Încă din februarie-martie cei sensibili pot simţii efectele polenului de mesteacăn, anin şi alun, pe urmă apare în toată Europa polenul gramineelor (iarba de gazon, cereale), urmat de polenul de buruieni – ambrozia, pelinariţa, urticaceele. Sezonul de polen ţine din februarie până septembrie-octombrie, şi tot atât timp pune la încercare pe cei alergici. Contrar tuturor convingerilor false, febra fânului nu o provoacă plantele cu flori mari şi colorate, ci polenul acelor plante pe care nu albinele ci vântul le polenizează.

De multe ori, în cazul unor alergii, medicii aplică tratament simptomatic, însă există unele procese, care pot fi chiar vindecate. Aşa ar fi de exemplu şocul anafilactic provocat de înţepătura de albină sau viespe, care poate fi vindecat cu imunoterapie. Bara Noémi, alergolog la Carit San Medical, a relatat, că şi febra fânului poate fi vindecată în acelaşi fel, sub formă de tratament, specialiştii aduc în contact bolnavul cu acei alergeni – prin creşterea treptată a dozei – la care prezintă alergie. Drept rezultat, în organism se formează anticorpi de blocare, care pe viitor vor asigura protecţie împotriva alergenilor întâlniţi.

Mare grijă şi cu plantele de apartament 

Planta de apartament, vinovată cel mai des de provocarea alergiei este ficusul, însă în ultimul timp medicii din ce în ce mai des se confruntă cu procese cauzatoare pe acuze alergice – însă care nu sunt create prin mecanisme alergice: odorizantele de cameră şi produsele de curăţarea băilor irită mucoasa, care provoacă exact aceleaşi acuze ca şi alergia.

Dacă viaţa dumneavoastră de toate zilele este amărâtă de tuse, strănutat, mâncărimea ochilor, erupţii cutanate, şi aveţi impresia că mai tot anul sunteţi răcit, merită să căutaţi un alergolog, unde un simplu test va identifica cauza simptomelor neplăcute. Şi pentru acestea dr. Barai Noémi vă oferă un tratament de ultimă oră. Faceţi programare la doamna doctor.

Carit San Medical
locul unde sănătatea dvs.
este prioritatea nr. 1!

Contact

Adresa

Targu-Mures, Romania