Sari la conținut

Cum mâncăm de Crăciun?

Perioada festivă este un moment special pentru a ne reuni cu familia și prietenii și a ne bucura de mâncăruri delicioase. Este important să vă asigurați că mâncați sănătos și în această perioadă a anului, păstrând și respectând în același timp tradițiile. De asemenea, putem fi conștienți de alegerile noastre în preajma sărbătorilor, iar cel mai simplu mod de a face acest lucru este să nu ne stresăm inutil, deoarece nu vom strica realizările pe care le-am făcut de-a lungul anului în doar câteva zile. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care este important să le avem în vedere pentru a ne asigura că totul decurge fără probleme.

1. Planificați-vă mesele din timp și acordați atenție moderației

Să pregătim din timp un plan de masă care să includă ingrediente sănătoase și mâncăruri care sunt în concordanță cu tradițiile festive. Majoritatea meselor tradiționale pot fi prea bogate în grăsimi, zahăr și alte ingrediente care nu sunt bune pentru sănătate. Din acest motiv, este indicat să faceți și mici schimbări pentru a le face mai sănătoase. Fiți atenți la moderație în prepararea alimentelor , pentru că aceasta este întotdeauna cheia. Consumul moderat de dulciuri, alimente sărate și băuturi alcoolice vă va ajuta să evitați consumul excesiv de calorii. În același timp, dacă știm că în a doua jumătate a zilei este mai greu să ne controlăm mesele, ar trebui să încercăm să mâncăm sănătos în prima jumătate a zilei și să evităm să mâncăm prea multe dulciuri.

2. Folosiți ingrediente proaspete și sănătoase

Alegeți ingrediente proaspete și sănătoase pentru a vă pregăti mâncarea. Folosiți multe legume, fructe, cereale integrale și proteine slabe. Multe prăjituri pot fi îndulcite cu îndulcitori naturali, cum ar fi bananele sau piureul de mere. De asemenea, nu trebuie evitate legumele, deoarece vitaminele și mineralele sunt esențiale pentru organismul nostru în fiecare zi. Consumați întotdeauna puțină salată sau legume preparate la abur cu mesele mai indigeste. De asemenea, puteți experimenta noi rețete care sunt versiuni sănătoase ale mâncărurilor tradiționale de sărbători.

Cum sa mancam de Sarbatori?
Cum sa mancam de Sarbatori?
3. Bucurați-vă de o varietate de delicatese

În timpul sărbătorilor, răsfățați-vă cu câteva bunătăți, pentru că nu mâncăm biscuiți, turtă dulce și alte bunătăți de Crăciun în fiecare zi a anului. A mânca sănătos nu înseamnă să renunți complet la bunătățile gustoase, ci doar să te bucuri de ele cu moderație. Cu toate acestea, este important să nu înlocuiți masa principală cu desertul, ci să vă răsplătiți cu un răsfăț după aceea.

4. Schimbă-ți obiceiurile alimentare

Încercați obiceiuri alimentare care vă ajută să vă bucurați de mâncare și să vă simțiți sătul. De exemplu, mâncați încet, savurați aromele și fiți atenți la semnalele de foame și de sațietate. În această perioadă, avem tendința de a mânca mai mult decât avem nevoie, motiv pentru care este bine să fiți conștienți în permanență. Pe lângă consumul de fructe și legume, este important să mâncați produse din cereale integrale, deoarece este deosebit de important să aveți suficiente fibre în organism în această perioadă a anului, deoarece prea multe alimente greu digerabile și bogate în calorii pot îngreuna digestia.

5. Exercițiile fizice sunt, de asemenea, foarte importante

Nu uitați să faceți exerciții fizice în mod regulat în timpul sărbătorilor. Nu vă faceți o idee greșită și nu vă gândiți că trebuie să mergeți la sală sau să alergați kilometri. Pur și simplu mergeți la plimbare în aer liber și organizați activități sportive în familie în timpul vacanței. După cină, puteți juca împreună cu familia jocuri care presupun puțină mișcare, cum ar fi jocuri de activitate sau jocuri de twister.

6. Apa și hidratarea:

Beți suficientă apă între mese pentru a ajuta digestia și a evita deshidratarea. Pentru cei care consumă și alcool, este și mai important ca acesta să fie însoțit de un aport suficient de apă. Desigur, este foarte important să aveți grijă la moderație, deoarece sărbătorile nu reprezintă un motiv pentru a exagera cu alcoolul. Cele mai importante 3 lucruri de care trebuie să ne amintim atunci când consumăm alcool sunt să nu-l bem pe stomacul gol, ci după masă, să bem suficientă apă și să nu depășim cantitatea zilnică de alcool recomandată.

Sezonul festiv este, așadar, o oportunitate de a păstra tradițiile, având în același timp grijă de sănătatea dumneavoastră în mod responsabil. Cheia este moderația și plăcerea de a mânca, ceea ce va contribui la a face din sărbători un moment de adevărată bucurie și plăcere culinară.

Udvari Izolda

Doresc o programare

Carit San Medical
locul unde sănătatea dvs.
este prioritatea nr. 1!

Contact

Adresa

Targu-Mures, Romania

Telefon