Aveţi asemenea simptome? Adresaţi-vă specialistului ORL

Cavitatea nazală este un organ incredibil de complex, care permite tranzitul aerului spre plămâni. Însă acest lucru presupune o funcţionare sănătoasă a tubei auditive (trompei lui Eustachio) şi a cornetei nazale. Multă lume crede că otorinolaringologia înseamnă doar în triunghiul operaţiilor de amigdale, polipi nazali şi de sept nazal, însă pe lângă acestea există numeroase intervenţii complexe, fiind o specialitate care necesită multe instrumente medicale, majoritatea acestora accesibile la Policlinica Carit San. E bine de ştiut că în spatele a nenumărate simptome se poate ascunde o boală ORL. Investigarea acestora este deosebit de importantă!

Bolile grave încep cu simptome mărunte

Dacă vă supără de multă vreme înfundarea nasului, secreţiile nazale purulente, sau persoana de lângă Dvs. vă spune de ani de zile că sforăiţi, merită să vă prezentaţi la un consult de otorinolaringologie. Uneori aceste simptome aparent mărunte pot prevesti boli grave.

Dr. Szőcs Mihály, specialistul Carit San Medical, recomandă prezentarea la un medic în caz de înfundare persistentă a nasului, secreţii nazale purulente, sforăit, orice problemă legată de simţul mirosului, iar în cazul copiilor dacă au amigdalită cronică sau hipertrofie a polipilor nazali. Merită să vă programaţi şi dacă observaţi otoree, diminuarea auzului, vertij. Hipoacuzia, acufenele pot ascunde de asemenea o problemă serioasă, dar şi amigdalita poate cauza complicaţii: inflamaţii ale rinichilor sau miocardită. Adresaţi-vă neapărat specialistului şi în caz de hemoragii nazale repetate sau abundente, respectiv chiar şi o eventuală răguşeală mai lungă de şase săptămâni trebuie să vă conducă la cabinet, fiind adesea un prim simptom al cancerului laringian.

A crescut vertiginos numărul tumorilor din zona gâtului

Medicul atrage atenţia: Prezentaţi-vă urgent la specialist dacă observaţi o umflătură oricât de mică a ganglionilor limfatici pe faţă, pe gât sau în zona pieptului. „În ultimii ani a crescut vertiginos numărul tumorilor din zona gâtului, din cauza ţigărilor şi a consumului de alcool de proastă calitate. Combinaţia acestor doi factori este responsabilă în proporţie de 85% pentru apariţia tumorilor amintite. Mai pe înţelese: din fiecare douăzeci de fumători şaptesprezece vor avea tumori canceroase mai devreme sau mai târziu” – ne avertizează domnul doctor Szőcs.

Pe lângă afecţiunile urechii, nasului şi laringelui, dl. doctor Szőcs efectuează şi intervenţii estetice: corectează malformaţiile nasului şi ale pavilionului urechii. La Policlinica Carit San Medical programările la dr. Szőcs Mihály se fac atât online, cât şi prin telefon.

Carit San Medical
locul unde sănătatea dvs.
este prioritatea nr. 1!

Contact

Adresa

Targu-Mures, Romania