Ha ilyen tünetei vannak, forduljon fül-orr-gégészhez!

Az orrüreg egy hihetetlenül összetett szerv, mely lehetővé teszi a levegő áthaladását a tüdő felé. Ehhez viszont elengedhetetlen az egészségesen működő fül és orr kürt. Bár sokan azt hiszik, hogy a fül-orr-gégészet a mandula-, orrmandula- és orrsövényműtétek háromszögében létezik, ezen túl rengeteg komplex beavatkozás van, és igencsak műszerigényes szakág ez, de ezek nagy része elérhető a Carit San Járóbeteg-rendelőben. Tudni kell, hogy számtalan tünet mögött állhat fül-orr-gégészeti betegség. Ezek kivizsgálása kiemelten fontos!

Apró tünetek súlyos betegségekhez vezethetnek

Ha régóta tartó orrdugulástól, gennyes orrfolyástól szenved, vagy évek óta arra panaszkodik élettársa, hogy horkol, érdemes fül-orr-gégészeti kivizsgálásra jelentkeznie. Ezek az aprónak tűnő tünetek akár súlyos betegségek előjelei is lehetnek.

Dr. Szőcs Mihály, a Carit San Medical szakorvosa szerint ajánlott orvoshoz fordulni elhúzódó orrdugulással, gennyes orrfolyással, horkolással, bármilyen szaglási panasszal, gyerekeknek krónikus mandulagyulladás, illetve orrmandula-túltengés esetén. Ugyanakkor fülfolyás, halláscsökkenés, szédülés esetén is érdemes időpontot kérni. A nagyothallás, fülzúgás mögött is komoly probléma húzódhat meg, de a mandulagyulladás szintén komoly szövődményeket okozhat: vese-, illetve szívizomgyulladást. Ismétlődő vagy nagymértékű orrvérzés esetén is feltétlenül fel kell keresni a szakembert, illetve hat hétnél tovább tartó rekedtséggel is tanácsos betérni a rendelőbe, mert számos esetben ez az első jele a gégeráknak.

Nagyot ugrott a nyaktáji daganatok száma

Ami a legfontosabb az orvos szerint: bármilyen – az arcon, nyakon, mellkas környékén megjelenő – kis nyirokcsomó-duzzanattal sürgősen szakemberhez kell menni. „Az elmúlt években rendkívül megnőtt a nyaktáji rákos daganatok száma a cigaretta és rossz minőségű alkohol fogyasztása miatt. E kettő kombinációja 85%-ban hozzájárul a kialakulásukhoz: magyarán tízből nyolc és fél dohányos személynek élete valamelyik szakaszában rákos daganata lesz” – hívja fel a figyelmünket Szőcs doktor.

Fül orr és gége megbetegedései mellett Szőcs doktor esztétikai beavatkozásokat is végez: orr-, illetve fülkagyló-malformációt egyaránt korrigál. A Carit San Medical Járóbeteg-rendelőben dr. Szőcs Mihályhoz online és telefonon is kérhet időpontot.  

Carit San Medical A Hely, Ahol Az Ön Egészsége A Legfontosabb!

Contact

Adresa

Marosvásárhely, Románia