Mindenkinek jár a szép bőr!

Mindenkinek jár a szép bőr!

Sokan megelégszünk egy áruházban vásárolt arckrémmel, és ezzel le is tudjuk a bőrápolást. Ám egy egészséges bőr számára sem elegendő ennyi törődés. Nem beszélve a száraz vagy zsíros, aknés, rozáceás bőrről. De az is lehet, hogy a reklámok hatására drága kozmetikumokat vásárol meg, de nem a megfelelő terméket használja a bőrére. Ugyanakkor mindenki számára 2-3 évente ajánlott szűrésre jelentkezni. Mindebben a bőrgyógyász tud segíteni.  

Föltétlenül szakemberhez kell fordulni bármilyen, a bőrön megjelenő elváltozás észlelésekor, de hajhullás, elszíneződött, hirtelen növekvő anyajegyek esetén, körömelváltozásokkal. De ha száraz vagy éppen zsíros, pattanásos bőrünket szeretnénk kordában tartani.

A bőr jelezheti először a bajt

Számos olyan kórkép van, amely előfordulásakor a bőr jelzi először a bajt. Például belgyógyászati daganatra utalhat bőrön megjelenő tünet, vagy akár a pikkelysömör együtt járhat reumatológiai problémával. De a  veszélyeztetett szakmákban dolgozók fokozottan oda kell figyeljenek bőrük jelzéseire: a fodrász, manikűrös, illetve az egészségügyi dolgozók nap mint nap olyan anyagokkal dolgoznak, amelyek bőrallergiás reakciókat válthatnak ki.

Megjegyzendő, hogy bőrszűrővizsgálatra 2-3 évente javasolt bejelentkezni, hiszen az anyajegyek elváltozásait, a melanoma első és figyelmeztető jelei szabad szemmel nem láthatóak. Viszont ha a bőrgyógyász időben észreveszi, az anyajegy eltávolítása révén száz százalékos a gyógyulás esélye.

Süt a nap

Minden bőrgyógyász egyetért abban, hogy a szoláriumozást teljes mértékben kerülni kell, és a napon is csak ésszerű keretek között és időben érdemes tartózkodni. Ugyanakkor a fényvédő használata elengedhetetlen. A szakember abban tud segíteni, hogy bőrtípusának megfelelő összetételű és faktorszámú terméket válasszanak ki.

Ha problémás bőrétől megszabadulna, illetve bőre igényeinek megfelelő hidratálót, fényvédőt, illetve kezelést szeretne, kérjen időpontot dr. Bagosi Ágota bőrgyógyásztól. Rendszeres szűrővizsgálatért is a doktornőnél jelentkezhet.

Carit San Medical A Hely, Ahol Az Ön Egészsége A Legfontosabb!

Contact

Adresa

Marosvásárhely, Románia