Sari la conținut

Toată lumea are dreptul la o piele frumoasă!

Toată lumea are dreptul la o piele frumoasă!

Mulţi dintre noi ne mulţumim cu o singură cremă cumpărată de la magazin, şi cu asta am şi terminat îngrijirea pielii. Însă pielii sănătoase nu-i ajunge numai atâta îngrijire. Să nu mai vorbim despre pielea uscată sau grasă, ori cu acnee sau rozacee. Pe de altă parte e posibil ca sub influenţa reclamelor să cumpăraţi cosmetice scumpe, dar nepotrivite pielii dumneavoastră. De asemenea, se recomandă la toată lumea efectuarea unui control la fiecare 2-3 ani. În toate aceste probleme, dermatologul este cel care vă poate ajuta cel mai bine.

Este imperios să vă prezentaţi la un dermatolog la apariţia oricăror schimbări apărute pe piele, dar şi la apariţia căderii părului, aluniţe brusc mărite sau modificări ale unghiilor. Dar şi atunci dacă vreţi să vă ţineţi în frâu tenul acneic.

Pielea este prima care indică problemele

Există nenumărate afecţiuni, la apariţia cărora pielea este prima care dă alarma. De exemplu un simptom apărut pe piele poate indica o tumoare în organism, sau zona-zoster se poate asocia cu o problemă reumatoidă. Dar şi cei care lucrează în condiţii de muncă periculoase, cum ar fi coafezele, manichiuristele respectiv cei din sănătate care lucrează zi de zi cu substanţe care pot provoca reacţii alergice cutanate trebuie să fie foarte atenţi la semnalele transmise de piele.

 Soluții dermatologică

Este de menţionat că se recomandă prezentarea la control de rutină la fiecare 2-3 ani, pentru că modificările aluniţelor, primele semne de atenţionare ale melanomului, nu sunt vizibile cu ochiul liber. În schimb, dacă dermatologul le detectează din timp, prin îndepărtarea aluniţei şansa vindecării este de sută la sută.

Soarele dogoreşte

Orice dermatolog este de acord că solariul trebuie evitat cu desăvârşire şi la soare de asemenea, trebuie  stat timp limitat şi la ore potrivite. Tot atunci, este indispensabilă folosirea protecţiei solare. Specialistul vă poate ajuta să vă alegeţi produsul cu compoziţia şi factorii de protecţie solară cel mai potrivit tipului dumneavoastră de piele.

Dacă vreţi să scăpaţi de pielea problematică ori doriţi o cremă hidratantă sau protectoare potrivită sau un tratament adecvat, cereţi programare la dermatolog dr. Bagosi Ágota. Pentru controlul de rutină tot la doamna doctor vă puteţi prezenta.

Carit San Medical
locul unde sănătatea dvs.
este prioritatea nr. 1!

Contact

Adresa

Targu-Mures, Romania

Telefon