Carit-San

Nyitva tartás

Hétfő - Péntek:

07:00 - 20:00

Cím

Mihai Viteazul (Klastrom) utca 42.
Marosvásárhely, Románia

Kapcsolatfelvétel

phone call 0265.269.172

phone call 0730-619-401

Ha ilyen tünetei vannak, forduljon fül-orr-gégészhez!

mai 28, 2018

 

Az orrüreg egy hihetetlenül összetett szerv, mely lehetővé teszi a levegő áthaladását a tüdő felé. Ehhez viszont elengedhetetlen az egészségesen működő fül és orr kürt. Bár sokan azt hiszik, hogy a fül-orr-gégészet a mandula-, orrmandula- és orrsövényműtétek háromszögében létezik, ezen túl rengeteg komplex beavatkozás van, és igencsak műszerigényes szakág ez, de ezek nagy része elérhető a Carit San Járóbeteg-rendelőben. Tudni kell, hogy számtalan tünet mögött állhat fül-orr-gégészeti betegség. Ezek kivizsgálása kiemelten fontos!

 

Apró tünetek súlyos betegségekhez vezethetnek

Ha régóta tartó orrdugulástól, gennyes orrfolyástól szenved, vagy évek óta arra panaszkodik élettársa, hogy horkol, érdemes fül-orr-gégészeti kivizsgálásra jelentkeznie. Ezek az aprónak tűnő tünetek akár súlyos betegségek előjelei is lehetnek.

 

 

Dr. Szőcs Mihály, a Carit San Medical szakorvosa szerint ajánlott orvoshoz fordulni elhúzódó orrdugulással, gennyes orrfolyással, horkolással, bármilyen szaglási panasszal, gyerekeknek krónikus mandulagyulladás, illetve orrmandula-túltengés esetén. Ugyanakkor fülfolyás, halláscsökkenés, szédülés esetén is érdemes időpontot kérni. A nagyothallás, fülzúgás mögött is komoly probléma húzódhat meg, de a mandulagyulladás szintén komoly szövődményeket okozhat: vese-, illetve szívizomgyulladást. Ismétlődő vagy nagymértékű orrvérzés esetén is feltétlenül fel kell keresni a szakembert, illetve hat hétnél tovább tartó rekedtséggel is tanácsos betérni a rendelőbe, mert számos esetben ez az első jele a gégeráknak.

Nagyot ugrott a nyaktáji daganatok száma

Ami a legfontosabb az orvos szerint: bármilyen – az arcon, nyakon, mellkas környékén megjelenő – kis nyirokcsomó-duzzanattal sürgősen szakemberhez kell menni. „Az elmúlt években rendkívül megnőtt a nyaktáji rákos daganatok száma a cigaretta és rossz minőségű alkohol fogyasztása miatt. E kettő kombinációja 85%-ban hozzájárul a kialakulásukhoz: magyarán tízből nyolc és fél dohányos személynek élete valamelyik szakaszában rákos daganata lesz” – hívja fel a figyelmünket Szőcs doktor.

Fül orr és gége megbetegedései mellett Szőcs doktor esztétikai beavatkozásokat is végez: orr-, illetve fülkagyló-malformációt egyaránt korrigál. A Carit San Medical Járóbeteg-rendelőben dr. Szőcs Mihályhoz online és telefonon is kérhet időpontot.  

 

 Kérek egy időpontot 

 Like-olj minket a facebookon

Hírek:

 • Lehet-e egy „jóbarátunk” a pszichológusunk is?

  iun 12, 2018

  Egy pszichológiai természetű zavar sokszor nehezebben kezelhető az érintettek számára, mint a testi tünetek, mert megfoghatatlan, láthatatlan és sokszor terhelik előítéletek. A lelki nehézségeket gyakran a család és a beteg maga is..

  Részletek


 • Ha ilyen tünetei vannak, forduljon fül-orr-gégészhez!

  mai 28, 2018

  Az orrüreg egy hihetetlenül összetett szerv, mely lehetővé teszi a levegő áthaladását a tüdő felé. Ehhez viszont elengedhetetlen az egészségesen működő fül és orr kürt. Bár sokan azt hiszik, hogy..

  Részletek


 • Mindenkinek jár a szép bőr!

  mai 14, 2018

  Sokan megelégszünk egy áruházban vásárolt arckrémmel, és ezzel le is tudjuk a bőrápolást. Ám egy egészséges bőr számára sem elegendő ennyi törődés. Nem beszélve a száraz vagy zsíros, aknés, rozáceás bőrről. De az is lehet, hogy..

  Részletek


  • Pagina 1 din 14 > >>