Carit-San

Nyitva tartás

Hétfő - Péntek:

07:00 - 20:00

Cím

Mihai Viteazul (Klastrom) utca 42.
Marosvásárhely, Románia

Kapcsolatfelvétel

phone call 0265.269.172

phone call 0730-619-401

Miként gyógyíthatóak az allergiák?

apr 24, 2018

Miként gyógyíthatóak az allergiák?

 

Bár az allergiát civilizációs betegségnek tartják, az orvostudomány mai állása szerint genetikai hajlammal kell születni ehhez. Jó hír is van: speciális immunterápiával gyógyíthatóak egyes allergiák, így örökre megszabadulhat például a szénanáthával együtt járó orr- és szemviszketéstől.

 

 

Tavasztól késő őszig tart a szezon

Már február-márciustól a nyír-, éger- és mogyorófapollen hatásait érezhetik az erre érzékenyek, aztán a leggyakoribb egész Európában a májusban kezdődő magvas növények (pázsitfüvek, gabonák) pollenje, majd ezt követi a gyomok pollenje – parlagfű, feketeüröm, csalánfélék. A pollenszezon februártól szeptember-októberig tart, és teszi próbára az arra allergiásokat.  A tévhittel ellentétben az allergiás szénanáthát nem a nagy, színes virágú növények okozzák, hanem azon növények pollenje, amelyeket a szél, és nem a méhek poroznak be.

Számos esetben az orvosok tüneti kezelést alkalmaznak egyes allergiákra, de vannak olyan folyamatok, amelyeket lehet gyógyítani. Ilyen például a méh- vagy darázscsípés okozta anafilaxiás sokk, amely specifikus immunterápiával orvosolható. Bara Noémi, a Carit San Medical allergológusa elmondta, hogy az allergiás szénanátha is hasonlóan gyógyítható, amely esetén kezelés gyanánt a beteget azzal az allergénnel léptetik kapcsolatba a szakemberek – fokozatosan növelve az adagot –, amelyre érzékeny. Ennek következményeként blokkoló ellentestek alakulnak ki a szervezetében, amelyek védelmet nyújtanak majd a következőekben az allergénekkel való találkozásokkor.

 

 

Vigyázat a szobanövényekkel is

A leggyakrabban allergizáló szobanövény a fikusz, ám újabban gyakran találják szembe magukat az orvosok allergiás panaszokat okozó – ám nem allergiás mechanizmus útján létrejövő – folyamatokkal: szobaillatosító és a fürdőszobai tisztítószerek irritálják a nyálkahártyát, amelyek ugyanolyan panaszokat okoznak, mint az allergia.

Ha köhögés, tüsszentés, szemviszketés, bőrpír, kiütések keserítik meg a mindennapjait, úgy érzi, mintha az év nagy részében náthás lenne, érdemes felkeresnie az allergológust, ahol egyszerű teszt kimutatja, mi okozza a kellemetlen tüneteket. Ezekre pedig korszerű kezelést ajánl Dr. Bara Noémi Allergológus. Jegyezzen elő időpontot a doktornőnél.

 

 
Kérek időpontot Dr. Bara Noémi allergológus szakorvoshoz 

 

 Like-olj minket a facebookon

Hírek: